מדוע אנחנו מרגישים עייפות וחסרי אנרגיה?
אתם מתקשים להתאושש מארוחת הצהריים, גומרים את יום העבודה גמורים ולפעמים אפילו קמים עייפים? אתם משוכנעים שאתם סובלים מעייפות כרונית? אולי העייפות היא לא ממש כרונית אבל עדיין אתם סובלים.
העייפות, כפי שהיא מתבטאת אצלנו, היא למעשה סימפטום של מגוון תהליכים שעוברים על הגוף, הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי. על פי נתונים באתר של קופ”ח כללית רק אצל 10% מהאנשים המתלוננים על עייפות תימצא בעיה שניתן לאבחן כסוגיה רפואית שגורמת לכך.
עם זאת, בעולם המודרני, האינטנסיבי, גם אם אנחנו מנהלים אורח חיים יחסית בריא, לפעמים אנו מוצאים את עצמנו חסרי אנרגיה ועייפים. יש לא מעט גורמים לכך וגם כמה דרכים שבהן ניתן לשפר את המצב.
מה הגורמים למחסור באנרגיה ועייפות?
כאמור, העייפות רק סימפטום ויש לא מעט גורמים שיכולים להביא אליה. מצבים רפואיים מורכבים כמו אנמיה, זיהום כרוני ואפילו סרטן יגרמו לעייפות רבה. גם מצבי לחץ חברתיים (כמו למשל פיטורים או חוסר ודאות בעבודה) או פסיכולוגיים (שכול, דכאון) מלווים בד”כ בעייפות.
אך גם אם מצבכם הפיזי, הנפשי והחברתי שקט, אתם עלולים להרגיש עייפות אם אתם לא מבצעים פעילות גופנית באופן סדיר או מגזימים באכילה ושתייה לא מאוזנת.
כיצד ניתן להתגבר על הרגשת עייפות?
מכיוון שהעייפות היא הרגשה שמבטאת מחסור באנרגיה אזי כל דבר שיכול להכניס אנרגיה לגוף, גם אם לפעמים זה ייראה מפתיע, צפוי לשפר את המצב.
פעילות גופנית, למרות שהיא כביכול “מבזבזת אנרגיות”, כמעט תמיד מועילה. אם אתם עייפים צאו להליכה נמרצת של עשר דק’, את ההבדל תרגישו מיד. פעילות אירובית ארוכה יותר המבוצעת באופן סדיר תתרום לשינוי המצב.
בזכות העובדה שבמהלך הפעילות מפריש הגוף למחזור הדם חומרים ממריצים, גם פילאטיס, יוגה וסוגי התעמלות שונים עוזרים להרגשת החיוניות ומעוררים את הגוף.
יש כמובן את הדברים הברורים, כמו לישון טוב בלילה. הקפדה על 7 שעות שינה תעזור לכם לתפקד הרבה יותר טוב במהלך היום. גם תזונה מאוזנת ונכונה, והימנעות ממאכלים “כבדים” תעשה את שלה ותוסיף לכם אנרגיות.
דרך נוספת להילחם בקצב המטורף של החיים היא שימוש בתוספי תזונה ייעודיים, המבוססים על צמחי מרפא כמו ג’ינסנג סיבירי וסכיסנדרה, הידועים כמעוררים את הגוף ומשפרים את היכולת הקוגניטיבית.
חשוב לזכור להתייעץ עם מומחה לפני נטילת התוספים.