מה הנזקים שנגרמים בעקבות העישון?
מרבית הנזקים הנגרמים מעישון ידועים ומוכרים לנו. הכנסת עשן לריאות באופן קבוע ולעתים גם בתדירות גבוהה מאוד פוגעת בריריות של ריאה. עישון כבד עשוי לחשוף את המעשן למחלות כמו סרטן (בעיקר הריאות, אך גם הוושט, הלוע או החך יכולים להיפגע), מחלות בדרכי הנשימה כמו ברונכיטיס, אסתמה וכו’ וגם לפגוע באונות של הגבר ואף לגרום לאסתמה לילדיהם.
כל זה ידוע וברור ולכן יש רק המלצה אחת: להפסיק לעשן!
כיצד הגוף מתמודד עם הפסקת עישון?
זה לא משנה באיזו דרך בחרתם, הפסקת העישון תכניס את הגוף לשוק עמוק. גם אם עישנתם מעט יחסית התלות שפיתחתם בניקוטין ובשאר החומרים היא אדירה והיא תשפיע על גופכם לאורך חודשים ואולי אף שנים.
תחילת התהליך היא הקשה מכולן, וכוללת השתוקקות עזה לסיגריה, הפרעות בריכוז, קשיי שינה, עצבנות ואפילו דכאון. עם זאת, ככל שהתהליך מתקדם התסמינים נחלשים עד שנעלמים.
ככל שתתמידו בהפסקת העישון לחלוטין, הנשימה תשתפר, באופן כמעט מידי, הליחה תיעלם והריאות יתחילו לשקם עצמן מזיהום של שנים. מצד שני, הגוף ישתוקק ליותר אוכל ושתייה כתחליף.
מה ניתן לעשות כדי לעזור לגוף להשתקם?
הפסקת העישון היא השיא ומהווה 90% מההצלחה, אבל יש לא מעט דרכים כדי לעזור לגוף ולייצר עבורו שיגרה בריאה ללא ניקוטין.
- שתיית מים מרובה
שתיית מים תמיד בריאה, אך חיונית במיוחד בתקופה שבה הגוף מסתגל לחיים חדשים. שתיית המים מרווה ומורידה, את התיאבון המוגבר שנוצר אחרי הפסקת העישון - פעילות גופנית
פעילות גופנית (מותאמת) תסייע לריאות תרחיב את כלי הדם ותסייע בניקוי רעלים מהגוף. תרגילי נשימה ויוגה על בסיס יום-יומי יכולים לתרום לתהליך. - תפריט מאוזן
חלבונים בריאים, שמנים לא מזיקים, דגנים מלאים, ירקות, פירות וקטניות הם הבסיס לתפריט לא משמין ועדיין מזין שיכול לשרת אתכם אחרי הפסקת העישון - תוספי תזונה מתאימים
ישנם לא מעט מוצרים ותוספי תזונה ייעודיים שנועדו לעזור לגוף של מעשנים כבדים שנגמלו. צמחים כמו אורן לבן, ארכובית צרת עלים וסמבוק שחור, ידועים כמחזקים את מערכת החיסון ועוזרים בטיפול בבעיות בדרכי הנשימה.