מה זו פסיפלורה?
מרבית צמחי המרפא המוכרים לנו אינם אכילים או טעימים, אבל הפסיפלורה, “שעונית נאכלת” בעברית, שונה בתכלית ממרבית חבריה למשפחה.
מעבר לתכונות הרפואיות המגוונות , מתהדר פרי הפסיפלורה גם בטעם אקזוטי ונפלא שהפך אותו למצרך מבוקש בבתים רבים ואף במסעדות שמחשיבות את עצמן.
אבל לא רק טעם יש בפרי הזה, שמקורו בדרום אמריקה אך גדל כיום בכל העולם בצורה מתורבתת. מזה מאות שנים יש תיעוד של שימוש בפרחים ובפירות של הפסיפלורה לטובת הרפואה. זה התחיל בכך שנחשב למשפר את חיי המין, ולכן נקרא על ידי הילידים בדרום אמריקה “פרי התאווה”. אבל היום אחד הצמחים השכיחים ביותר בטיפולים נטורופתיים ובקרב אנשים שמודעים לחשיבות של תזונה טבעית וצמחי מרפא.
התכונות הרפואיות של הפסיפלורה
כדי ליהנות מסגולותיו הרפואיות המוכחות של הצמח, צריך לעשות שימוש בפרחים או בפירות. את הפירות אפשר לאכול אבל יש דרך מצוינת נוספת להפיק ממנו תועלת – ייצור שמן על ידי כבישה קרה של הזרעים.
הפסיפלורה מסייעת לטיפול ב :
הרגעה – אולי התכונה הכי מוכרת של הפסיפלורה היא ההרגעה וטיפול במתח. הפרי נחשב כעוזר בטיפול במצב של עודף פעילות במערכת העצבים והמתבטאים בד”כ בעצבנות יתר ובנדודי שינה כרוניים או שינה קלה. החומרים הפעילים בצמח טובים לטיפול גם בבעיות כמו מתח נפשי, חרדה ואי שקט.
עשירה בוויטמין C – וויטמין סי, ידוע כגורם המעורר ומחזק את מערכת החיסון של הגוף. ויטמין סי תורם לגוף בשתי דרכים – הן למניעה והן לטיפול בווירוסים ומחלות ויראליות.
עשירה בסיבים – זרעי הפרי עשירים בסיבים המסייעים למערכת העיכול. כמו כן, גם המיץ של הפרי, העשיר בחומרים מזרזי עיכול, עוזר לתפקוד תקין של המערכת.
איך כדאי לצרוך את הפסיפלורה?
הדרך הקלה וגם הטעימה מכולן לצרוך את הפרי האקזוטי וליהנות מסגולותיו הרפואיות היא על ידי אכילת החלק הפנימי של הפרי. אך אם רוצים לקבל את החומרים הפעילים של הפסיפלורה בצורה מרוכזת ואפקטיבית יותר יש מספר תוספי תזונה ומוצרים הומאופתיים המכילים תרכיז מחלקי הצמח השונים, הפרחים, נוזל הפרי או זרעיו.
כדי לייצר תוספי תזונה על בסיס צמח הפסיפלורה, משתמשים בעיקר בפרחים, המכילים חומרים פעילים בריכוז גבוה.