מה זה תרופות סבתא?
תרופות סבתא הפכו מזמן לסוג של מטבע לשון או קוריוז, אבל האמת היא שיש בהן הרבה יותר ממה שמשתקף מתדמיתן הציבורית. אמנם הרפואה המודרנית פיתחה פתרונות יעילים ומדויקים למגוון של בעיות רפואיות, ועדיין בחורף יש לשמור לא סתם מקום אלא מקום של כבוד גם לידע שעובר מדור לדור, ולמעשה נעזר רק בטבע כדי לשמור עלינו ולעזור לנו להתגבר על סיכונים רבים שעלולים לתקוף אותנו.
צמחי מרפא נגד מחלות חורף
גם הפתרונות האלטרנטיביים האחרים לאתגרי החורף, בדומה לתרופות הסבתא, נשענים קודם כל על צמחי מרפא. זה לא משנה אם מדובר בג’ינג’ר או דבש בתה, בקפסולה של תוסף תזונה או בתמצית של צמח מסוים שנצרכת בצורת טיפות, השורה התחתונה אחידה: הצמחים (עליהם הרחבנו כאן) עוזרים לחיזוק מערכת החיסון, למלחמה בדלקות וזיהומים וחלק מהם, אף עוזרים בטיפול ספציפי בהצטננות ובבעיות בדרכי נשימה.
דרכים להילחם במחלות החורף
איך עוזרים לגוף להתמודד עם אתגרי החורף? הנה כמה דברים שאולי נראים לכם שגרתיים ולא משמעותיים או מוזרים, אך צריכה נבונה וקבועה שלהם עשויה לסייע לכם בהתמודדות:
- תה עם לימון, ג’ינג’ר ודבש – אולי תרופת החורף העממית הפופולארית מכולן היא גם נעימה ומחממת וגם מועילה לגוף. הלימון מכיל בתוכו שלל ויטמנים והחומציות שלו מייצרת בגרון סביבה חומצית שבה חיידקים מתקשים להתרבות. גם הג’ינג’ר, שמחקרים מצאו כי הוא יעיל נגד חיידקים מסוימים בדרכי הנשימה, או דבש יעשו את עבודתם ויעזרו לשמור על החלק העליון של מערכת הנשימה נקי ובריא.
- תוספי תזונה – כמו מרבית תרופות הסבתא, גם תוספי המזון בנויים על צמחי מרפא בעלי יכולות רפואיות מופלאות. צמחים כמו אכינצאה, שעוזר לגוף להילחם בזיהומים, או סמבוק שחור שעוזר בטיפול בדלקות בדרכי הנשימה העליונות. תוספי תזונה מגיעים לרוב בקפסולות, אך ישנם תוספי מזון ייחודיים שהם מוצרי כוורת.
- מרק עוף – עוד לפני שניכנס לכל ההשפעות יש דבר אחד ברור: מחקר שפורסם במגזין רפואי CHEST בשנת 2000, קבע כי יש למרק יכולות אנטי דלקתיות שמסבירות את השיפור בהרגשתם של סובלים מזיהומים בגרון או הצטננות. מעבר לזה, רכיביו מספקים לגוף ויטמינים ומינרלים רבים ומדובר בדרך יעילה וקלה להחזיר לגוף גם נוזלים ומלחים שאובדים בשעת מחלה.
- בצל חתוך – מיועד בעיקר לילדים הסובלים מליחה וצינון. בצורה פשוטה מאוד מניחים חצי בצל ליד ראש המיטה של הפעוט, חורצים בו כמה חריצים, מפזרים עליו מעט מלח (כדי לגרום לנוזלים שבו לצאת החוצה) .ונותנים לטבע לעשות את שלו. הריח החריף של הירק מושך החוצה את החיידקים ולרוב נרשם שיפור כמעט בין לילה במצבו של הילד.